Spot on

Center of growth

Bedrijven en organisaties rondom Blaak16 zorgen voor een constante reuring. Multinationals en ambitieuze start-ups werken er naast elkaar om een bijdrage te leveren aan de lokale, nationale en internationale economie. De advocatuur is er vertegenwoordigd, finance companies zijn er gevestigd, de creatieve industrie voelt zich er thuis, ICT ontbreekt niet, publieke voorzieningen en uiteenlopende vormen van zakelijke dienst-verlening vinden er een onderkomen.

In de nabijheid van Blaak16 wordt elke dag waargemaakt wat er op de tribunes van de Kuip wordt gezongen. Geen woorden maar daden: er wordt gewerkt aan de ontwikkeling van de stad, van het land en van de toekomst. Deze omgeving voelt als een maatpak voor ondernemende bedrijven die kansrijk willen opereren vanuit een thuisbasis waar duurzaamheid hand in hand gaat met efficiency. Die durven te kiezen voor vernieuwing, die de toegevoegde waarde van architectuur erkennen.

Dynamic area

Behalve veel zakelijke bedrijvigheid staat de omgeving van Blaak bekend om het veelzijdige aanbod van winkels, cafés, restaurants en andere horeca. Rondom de Oude Haven, Meent en de Pannekoekstraat is er een gezellig rumoer op de tijdstippen dat er wat gegeten en gedronken mag worden. De nieuwe Markthal aan de Binnenrotte biedt een rijkdom aan eten en drinken uit alle windstreken. En in de Hoogstraat begint een winkelgebied dat uitloopt naar de Koopgoot en Lijnbaan.