Past

A celebrated
history

De Blaak. Ooit een haven, het kloppend hart van een historische economie. Later de thuishaven van de koopmansbeurs, het oude postkantoor, van een spoorwegstation en het Luchtspoor. Na de oorlog kwamen de kantoorgebouwen en werd Blaak Rotterdams epicentrum van de oude economie.

Blaak16 dateert uit die tijd. Gebouwd eind jaren ’70. Een baken van vertrouwen en zekerheid, met een citaat van Lucebert verheven tot landmark van de stad. Wie er met de trein langsreed, moest er even naar kijken. Naar het dak, naar de tekst:

‘Alles van waarde is weerloos’.

 

future

Improved
environment

In een tijd van verandering, verandert de Blaak mee. De uitstekende bereikbaarheid maakt de Blaak tot de strategisch sterkste locatie in het zakencentrum van Rotterdam. Omgeven door alle gemakken en comfort van de binnenstad en toch snel de stad uit, het is Blaak’s eigen definitie van het nieuwe werken.

Blaak16 neemt op deze plek een prominente positie in. Het gebouw is met respect voor originele architectuur en de omgeving gerevitaliseerd tot een multifunctioneel en uiterst duurzaam kantoorgebouw (BREEAM Excellent/WELL GOLD). Met o.a. grote vrij indeelbare werkvloeren (ca 1.500 m²), een eigen parkeergarage en een rooftop office & terrace biedt Blaak16 een fantastische werkomgeving voor mensen die meer uit hun werk willen halen dan van 9 tot 5 een dak boven het hoofd.