BREEAM Excellent voor herontwikkeling

Cairn Real Estate en Kadans Vastgoed hebben een nieuwe, langjarige overeenkomst afgesloten met DirectPay voor de huur van 2.650 m² kantoorruimte en bijbehorende parkeerplaatsen op Blaak16 in Rotterdam. DirectPay, dat uiterlijk per 1 november 2017 zijn intrek zal nemen in het gebouw, heeft gekozen voor Blaak16 vanwege de strategische, centrale ligging in het hart van de Rotterdamse binnenstad en zakendistrict, de hoge kwaliteit van het gebouw en de grote, vrij indeelbare werkvloeren (ca 1.500m²). Tevens wordt het ontwerp van de inrichting verder afgestemd naar behoefte van de nieuwe huurder.

Pieter Akkerman, Algemeen Directeur van Cairn Real Estate: ”De herontwikkeling van Blaak 16 is een goed voorbeeld van onze gezamenlijke visie om op ambitieuze en innovatieve wijze invulling te geven aan de herstructurering van de Nederlandse kantorenmarkt. Het ontwerp van Blaak16 heeft de BREEAM certificering ‘Excellent’ ontvangen en zal na oplevering het Energie label A hebben. Wij zijn er trots op een iconisch gebouw als Blaak16 met onze partners te kunnen herontwikkelen tot een modern, duurzaam en multifunctioneel kantoorpand dat ook voor de toekomst als landmarkgebouw behouden blijft.”

Marcel van Toer, CIO DirectPay: “Door de sterke groei van onze credit management activiteiten zijn wij ruim een jaar geleden gestart met het zoeken naar een locatie om die groei verder gestalte te geven. Belangrijke aspecten tijdens de selectie waren een uitstekende bereikbaarheid, flexibiliteit, uitstraling en kwaliteit, zowel voor onze klanten als onze medewerkers. Deze aspecten worden
prachtig verenigd op Blaak16. Bovendien stelt de transparantie van het pand ons in staat een zeer
inspirerende werkomgeving te creëren waarin een ieder zich optimaal kan ontplooien.”

Cairn Real Estate verwierf het kantoorgebouw samen met Kadans Vastgoed en een consortium van investeerders. Impact Vastgoed is verantwoordelijk voor de realisatie van het project en de herbouw wordt uitgevoerd door Dura Vermeer en Hendriks Bouw en Ontwikkeling. Oplevering vindt plaats in de zomer van 2017.

DirectPay werd bij de transactie geadviseerd door CBRE, die eveneens de opdracht heeft gekregen voor het projectmanagement van het interieur. BRIQ real estate stond de verhuurder bij. Op dit moment vinden er gesprekken plaats met diverse gebruikers voor het resterende metrage van ca 11.350 m² kantoorruimte.