Het toonaangevende mondiale zeecontainer vervoersbedrijf Ocean Network Express (ONE) heeft een nieuwe, langdurige overeenkomst gesloten met Cairn Real Estate voor de huur van ruim 3.000 m² en 32 bijbehorende parkeerplaatsen in Blaak16 in Rotterdam. ONE, waarvan het operationele hoofdkantoor in Singapore is gevestigd, zal met haar Nederlandse organisatie vanuit Blaak opereren.

Blaak16 is recentelijk opgeleverd en is een volledige vernieuwbouw van de hoogste kwaliteit. Door toepassing van hoogwaardige materialen in combinatie met diverse constructieve aanpassingen en duurzaamheidsmaatregelen is een volledig nieuw gebouw ontstaan op een van de meest kenmerkende locaties in de binnenstad van Rotterdam.

Directie ONE, Nederland: “De locatie Blaak16 voldoet aan de hoge eisen die wij als marktleider in onze sector stellen. Het gebouw is uitstekend gelegen in het hart van de Rotterdamse binnenstad en zakendistrict, en toch zeer goed bereikbaar. De kwaliteit van het nieuwe gebouw is hoog en biedt een aantrekkelijke en dynamische werkomgeving voor onze medewerkers en klanten”.

Pieter Akkerman, Algemeen Directeur van Cairn Real Estate: ”De grote aantrekkingskracht van Blaak16 na de herontwikkeling is onmiskenbaar. Op dit moment is circa 75% van het gebouw verhuurd en er vinden gesprekken plaats met diverse prospects over het resterende metrage. Wij zijn er trots op dat wij een iconisch gebouw als Blaak16 met onze partners hebben herontwikkeld tot een modern, duurzaam en multifunctioneel kantoorpand dat ook voor de toekomst als landmarkgebouw behouden blijft.”

Cairn Real Estate verwierf het kantoorgebouw samen met Kadans Vastgoed en een consortium van investeerders. Impact Vastgoed was verantwoordelijk voor de realisatie van het project en de herbouw werd uitgevoerd door Dura Vermeer en Hendriks Bouw en Ontwikkeling. Oplevering vond plaats in de zomer van 2017.

CBRE bracht namens verhuurder de transactie tot stand met ONE. Namens verhuurder zijn CBRE en BRiQ belast met de verhuur van het gebouw. ONE werd bij de transactie bijgestaan door Cushman & Wakefield.